Család

Felmentették a nyíregyházi tanárt, aki éveken át verte a gyerekeket

Rendszeresen kokit és nyaklevest osztogatott a nyíregyházi középiskola tanára. A meglepő ítéletet a bíró azzal indokolta, hogy a bántalmazás tilos, de a gyerekeket nem viselte meg a verés.

Nyaklevessel és kokival fegyelmezte diákjait egy nyíregyházi középiskola tanára. Öt diákot például szinte mindenért megütött éveken keresztül.

A bántalmazásokról videó is készült, az egyik másfél perces felvétel alatt 20-szor üti meg a diákot, nyaklevest és kokit ad neki. A videó miatt a tanár bíróság elé került – számolt be a Tények.

Az ügyben most született döntés: a tanárt felmentették a kiskorú veszélyeztetésének vádja alól. A bíróság szerint a pedagógus nem érdemel büntetést.

A bíró azzal érvelt, hogy a verés elítélendő magatartást, de kérdes, eléri-e a bűncselekmény határát. Szerinte minden szabály tiltja ugyan a gyerekek bántalmazását, de a tanár nem okozott lelki sérülést a diákoknak.

 

Maguk a gyerekek is elmondták, hogy nem élték meg tragikusan a verést, és végig kiálltak a tanár mellett. Nem is ők jelentették fel a pedagógust, hanem egy szülő.

A felmentő ítélet indoklása közben a tanár sírt. Az ítélet nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top