Család

A lakókkal vetettek tévét, mosógépet a nagymágocsi szociális otthonban

Hangtechnikai eszközöket is beszereztek csaknem 300 ezer forintért, ami az intézményi rendezvényekhez kellett. A tulajdonviszonyokat viszont furcsán rendezték.

A gondozottak saját pénzéből vettek tévét, mosógépet, vérnyomásmérőt, vércukormérőt és több százezer forintos hangtechnikai eszközöket a nagymágocsi Aranysziget Szociális Otthonban – derült ki az alapvető jogok biztosának friss jelentéséből, amelyről a Népszava írt.

Ezek az eszközök jogilag az ellátott idősek tulajdonának számítanak, ám a vagyontárgyaikról készült leltárba mégsem kerültek bele. Egyikük halála után még a hagyatéki leltárba sem vették fel a tárgyakat.

Ehelyett szerződést írattak alá velük, amely szerint a vagyontárgyakat eladják a Nagymágocsi Kastélyotthonért Alapítvány részére. A vételár összegét és a megfizetés módját viszont már nem rögzítették.

Ráadásul a lakóknak nem is volt mindenre szükségük. A 297 ezer forintba kerülő hangtechnikai eszközök elsősorban a szociális otthon rendezvényeihez kellettek. A jelentés szerint a vásárlás előtt kifejezetten azokhoz a lakókhoz fordultak, akikről tudták, hogy jobb anyagi helyzetben vannak.

A nagymágocsi Károlyi kastélyban működő intézményben 300 férőhely van, de a kihasználtság több mint 100 százalékos. Ezért nagy a zsúfoltság az otthonban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top