Család

5 dolog, amivel tuti felidegesíted a kamasz gyerekedet

Egyből két tini is van itthon, akik nagyon idegesek bírnak lenni, felhúzzák magukat olyan apróságokon, amikre csak meglepetten tudok pislogni. Ilyen például a következő 5 dolog.

1. Ébreszd fel reggel

Vagyis nem muszáj reggel, bármikor ébreszted fel, mindenképp ideges lesz. Sőt még akkor is, ha saját magát ébreszti fel.

2. Cukizd le

Ha bármelyik ruhadarabjára, ékszerére, frizurájára azt mondod, hogy cuki, akkor tuti falra mászik tőled, és idegességében olyat tesz, hogy maga is megbánja. Ha lecukizod valamelyik holmiját, rövid úton meg fog szabadulni tőle.

3. Hozd fel újra a szex, alkohol és drog témát

Azt fogja mondani, hogy „De anyaaa, tudom, már elmondtad ezerszer!” De azért persze ragaszkodj a témához, mert nem lehet elégszer elmondani. Nyugodtan válaszold azt, hogy nincs kedved negyvenévesen a nagymamasághoz, és arra sem érzel késztetést, hogy egy éjjel a detoxba menj érte, úgyhogy lesz oly kedves meghallgatni még ezerszer ugyanazt a hegyi beszédet.

idegesítő kamasz anyaság

Ha lecukizod valamelyik holmiját, rövid úton meg fog szabadulni tőle. (Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash)

4. Kérdezgesd a buli után

Bármiről. Az olyan kérdésektől nagyon ideges lesz, mint hogy „Jól érezted magad? Ki volt még ott? Milyen zene ment? Táncoltatok? Mit csináltatok? Ettél? Mit ittál?” Ha mindezt egy szuszra kérdezed, akkor szinte biztos, hogy bevágja az orrod előtt a szoba ajtaját.

5. Szeretgesd úgy, mint régen

Amikor még pici volt, és babaillatú, annyira meg lehetett szeretgetni! Vagy amikor oviba járt, hogy repült feléd, és vetette magát a karjaidba örömében! Most bezzeg, ha csak közelítesz felé, és látja rajtad, hogy ebből bizony ölelés lesz, úgy menekül, mintha muszáj lenne. De nem baj, azért csak szeretgesd sokat, mert igazából nagyon is szüksége van rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top