Család

Hiába tiltották ki a stadionból, így is lefotózta a meccset a hős iráni fotóslány

Iránban nőként tilos belépni a férfi focimeccsekre, de egy fiatal fotóslány így sem hagyta, hogy a szigorú törvény közé és munkája közé álljon.

Még a fejlett országokban is viszonylag alacsony a női sportfotósok aránya, egy olyan országban pedig, mint Irán, pláne ritkaságszámba megy, ha egy lány a sportfotózást választja hobbijának és hivatásának.

Parisa Pourtaherian 26 éves, szenvedélyesen szeret fotózni, ám az ország elmaradott szabályai eléggé megnehezítik számára a munkát.

عاثيپا (@parisapourtaherian) által megosztott bejegyzés,

A lány a Ghaemshahr városában található Vatani stadionban szerette volna dokumentálni az egyik focimérkőzést, csakhogy Iránban a nőknek tilos részt venniük a férfi focimeccseken – Parisa is hiába kérte az őröket, hogy engedjék be. De nem adta fel: 3 órán át kereste a környéken a tökéletes tetőt, ahonnan ráláthatott a meccsre, és végül olyan profi képeket készített, amelyekről sosem mondanánk meg, hogy több száz méterről lőtték őket. Azóta az interneten hősként tisztelik, amiért nőként kiállt a munkája és a szenvedélye mellett.

عاثيپا (@parisapourtaherian) által megosztott bejegyzés,

mymodernmet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top