Család

„Asszonyom”-nak szólította tanárnőjét a kisfiú, megbüntették

Egy 10 éves kisfiút azért büntetett meg iskolája, mert szerintük nem helyénvaló megszólítással elegyedett szóba tanárnőjével.

Forrás: ThinkstockPhotos

„Asszonyom” – ez volt az az ominózus szó, mellyel Tamarion az egyik tanárnőjét illette. A fiú édesanyja, Teretha Wilson nem hitte el, hogy emiatt büntették meg a gyereket, akinek több tucatszor kellett leírnia a szót egy papírra, majd az egyik szülő által adott aláírással visszaadni azt.

A fiú azt is állította, hogy a tanárnő azzal fenyegetőzött, hogy hozzávág valamit. 

„Csalódott volt, mert úgy érezte, mintha valami rosszat csinált volna” – mondta el az anya.

Wilson másnap bement az észak-kaliforniai iskolába, hogy beszéljen Tamarion tanárával és az iskola igazgatójával. Magával vitte az „asszonyom” (madam) kifejezés definícióját, melyet az Oxford szótárból írt ki. A szótár szerint ez egy nő tiszteletteljes vagy udvarias megszólítása. Az anya állítása szerint Tamarion tanára nem tudta megmondani, miért helytelen az említett megszólítás, csak az idegeire ment, amikor a gyerek ezt a szót használta. A fiút az incidens után egy másik tanár osztályába helyezték.

Fox news

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top