Család

Terápiás kutya ébresztett fel egy kómás beteget

Még az orvosok is csodának tartják, hogy a 19 éves Farrah Fox magához tért a kómából egy hónap után. A fiatal lány egy autóbaleset során szenvedett súlyos agysérülést.

A repülőgépmérnöknek tanuló floridai diák július 15-én került kómába. Augusztus 17-én a család egyik barátja, Mary Cullinan, akinek terápiás kutyája van, bevitte négylábúját Farrah-hoz a kórházba. A 7 éves labradoodle (a labrador és a pudli keveréke) kutya, Fergie 8 órát töltött a kómában lévő fiatallal, végig ott feküdt mellette az ágyon, és olykor nyalogatta a kezét. Ezt követően Farrah csodával határos módon felébredt.

Működött Fergie varázsereje!” – posztolta ki képekkel a Facebookra Mary az örömhírt. A fiatal lány apja szerint a terápiás kutya komfortérzetet adott Farrah-nak, és ez vezetett ahhoz, hogy felébredt a kómából a súlyos agysérülés után. A diáklány egyelőre még nem tud beszélni, se járni, hosszú és nehéz lesz a teljes felépüléshez vezető út, az orvosok szerint akár 2 évbe is telhet, de az első lépést már megtette azzal, hogy magához tért.

Nem tudhatjuk, hány százalékban kapjuk őt vissza. Az orvosok szerint, ha 100 százalékosan felgyógyul, az csoda lenne. Azt hiszem, szükségünk lenne még egy csodára” – mondta az apja.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top