Család

Délutáni chill, esti buli…

Ezt ígéri a Vingardium Borliget, ami Budapest egyik kedvenc borfesztiváljává nőtte ki magát pár év alatt. A nyár utolsó fesztiválján a boré a főszerep, de nem a megszokott keretek között – az aszfaltos belváros helyett zöld közösségi térbe csábítanak mindenkit augusztus 31-szeptember 1.


A fesztivál helyszíne az Erzsébetliget, melynek sajátos atmoszférája megadja az alaphangulatot. A borászati standoknál kellemes diskurzusok folynak, a sétányon kis motorral döngetnek a gyerekek, a színpad előtti placcon fiatalok ücsörögnek, a pihenőkertben amőba foteleken sziesztáznak, hangdrum szól és blues zene. Tiszta kerti party feeling. Aztán este beindulnak a koncertek, és Budapest Bárra, Random Tripre, Mary Popkidsre bulizhatunk.

A gasztrofelhozatal is elég meggyőző. 30 pincészet borai közül válogathatunk, szinte az összes magyar borvidéket végigkóstolhatjuk. Emellett leparkolnak a kedvelt és ismert food truckok, így ehetünk kézműves hamburgert, különleges palacsintákat, sajtkülönlegességeket vagy akár toastyt. Aki a hagyományosabb konyha mellett teszi le a voksát, annak sem kell majd csalódnia.

Ha a függőágyban borozgatás helyett aktívabban töltenénk a napot, akkor is jó helyen járunk – élményfestés, borkurzusok, szabadulószoba, slack line közül lehet válogatni. A gyerekek számára pedig Katáng koncert lesz szombat délelőtt, mellette pedig ökojátékpark, társasjátékok, óriás mérleghinta, este pedig fényhomokozó várja a gyerekeket. 


A rendezvény egyébként ingyenes, csak a kóstoláshoz és pár programelemhez kell pohárjegyet venni. A messzebbről érkezőknek fesztiválbusz áll rendelkezésére, mely az Örs vezér teréről indul. Ha jól időzítünk, akkor elcsíphetünk egy nosztalgiajáratot is, amelyik egy igazi régi retró IKARUS, retró zenével.

Kár lenne kihagyni. 

www.vingardiumborliget.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top