Család

Önbizalmat adott a kislánynak rózsaszínűre festett haja

Egy anya egyedi megoldást talált ki kislánya számára, akit azzal csúfoltak, hogy úgy néz ki, mint egy kisfiú.

A nyomás, hogy egy lánynak vagy nőnek mindig jól kell kinéznie, nagy terhet jelent sokak számára. Szinte nincs olyan nő a föld színén, akinek ne lenne valami problémája magával. Sajnos ez már egészen kicsi korban elkezdődik olykor, és ha nem kezelik jól a szülők, még tovább gyűrűzhet, komoly önbizalomhiányt és különböző komplexusokat okozva később. 

Egy kaliforniai anyuka, Janelle szíve majd megszakadt, amikor 4 éves kislánya, McKenna hazatérve könnyek között mesélte, hogy barátnői azt mondták neki, nem játszhat velük hercegnőset, mert rövid haja miatt úgy néz ki, mint egy fiú. McKenna önbecsülését nagyon aláásta a kijelentés, azt gondolta magáról, hogy csúnya, így nem csoda, hogy Janelle komolyan aggódott érte. 

„Először nagyon dühös lettem a kislányokra, aztán rájöttem, hogy ezek csak gyerekek, akiknek még nincsenek szűrőik, és nem mindig ismerik fel a tetteik súlyát” – mondta el az  anya.

Végül Janelle úgy döntött, hogy valami merészet tesz, hogy újra mosolyogni lássa kislányát. Mivel lánya soha nem tudta megnöveszteni a haját hosszúra, az anya kitalálta, hogy rózsaszínűre festi a haját, hogy mosolyt csaljon McKenna arcára, és különlegesnek érezhesse magát.

„Természetesen kimosható festéket vettem, ami nemsokára kikopik McKenna hajából. De ahogy elkezdtem festeni a lányom haját, egyre jobb kedve lett. Aggodalmasan kuncogott, míg vártuk, hogy megszáradjon a haja, de nagyon örült a végeredménynek. Amikor azt mondtam neki, hogy ő a leggyönyörűbb lány, soha nem láttam még akkora mosolyt, amekkorával viszonozta a bókomat. Tudom, hogy az emberek el fognak emiatt ítélni, de nem érdekel. Ők nem hallják, hogy a lányom minden este azért imádkozik, hogy szép legyen.”

Cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top