Család

„Hatalmas élmény, hogy megmenthettem egy fuldokló gyermeket”

A 9 éves kisfiút újraélesztő hős rendőrnő felidézte a drámai pillanatokat.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, vasárnap egy arra járőröző rendőr újraélesztett egy 9 éves kisfiútgyömrői strandon. A Blikk megkereste, és megszólaltatta a hős rendőrnőt, aki bár évek óta tanulja az életmentést, eddig soha nem kellett használni a tudását.

Hatalmas élmény számomra, hogy itt menthettem meg egy fuldokló gyermeket. Ekkor jöttem rá, milyen nagy haszna volt az életmentő tanfolyamra járni, amit évek óta csinálok, sőt most már oktató is vagyok

– mondta Mondok Lilián Amarill, akinek a kisfiú nagymamája még a helyszínen megköszönte az életmentő segítséget. A rendőrnő azt is elmesélte, hogyan mentette meg a kisfiú életét:

Amint kihúztuk a kisfiút a vízből, a fejét oldalra fordítottam, hogy a szájából kijöjjön a víz. Akkor még nem lélegzett, ezért szájon át azonnal megkezdtem az újraélesztését. Párat fújtam, amikor köhögni kezdett, majd szájon át még levegőhöz juttattam, amitől egyre jobban lett.

A lap információi szerint az úszni nem tudó kisfiú a sekély, mindössze 120 centiméter mély vízben labdázott. Valószínűleg megcsúszhatott, így került a víz alá, ahol rengeteg vizet nyelt. Szerencsére sokan fürödtek körülötte, azonnal észrevették a bajt.

A kisfiút a kiérkező mentők a vecsési kórházba szállították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top