Család

Babakocsival akart utazni a távolsági buszon egy anyuka, de a sofőr leszállította

Leszállított a buszvezető a távolsági buszról egy anyukát, aki babakocsiban akarta felvinni gyermekét a járműre. A cég szerint a járművezető szabály szerint járt el, mert a régi típusú buszokon, ahol nincs kialakítva külön hely, csak a csomagtartóban szállítható a babakocsi.

Csupán a cég szabályzatát követte az a buszsofőr, aki a napokban leszállított egy anyukát az egyik távolsági buszról, mert a nő babakocsiban szerette volna felvinni gyerekét a régi típusú buszra, ahol nincs kialakítva külön hely a babakocsiknak és a kerekesszékeknek.

„Az érintett autóbusz vezetője a szabályoknak megfelelően járt el. Az utazási feltételek között is egyértelműen szerepel, hogy az országos, regionális, illetve elővárosi autóbuszjáratokon az utastérben a közlekedőfolyosón nem helyezhető el csomag. Ez a babakocsira is érvényes, hiszen elzárja az utasok le- és felszállási mozgáslehetőségét, és balesetveszélyes annak elmozdulása esetén” – mondta a Kemmának Pruzsina Alice, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK) szóvivője.

Balesetveszélyes a busz folyosóján elhelyezett babakocsi – forrás: pixabay

„Sajnos előfordult már a KNYKK Zrt. működési területén, hogy gyermeket babakocsiban utaztatott az édesanyja, és a leszálláskor a kicsi kiesett az eszközből. De az sem példa nélküli, hogy az utastérben a nem rögzített babakocsi elgurult és felborult a benne ülő gyermekkel együtt” – mondta a szóvivő, aki hozzátette, hogy a szabályok betartatása és az utasok biztonsága az autóbuszvezető felelőssége is.

Pruzsina Alice elmondta azt is, hogy babakocsival érkező szülő az első ajtón tud felszállni, kérésére pedig az autóbuszvezető a csomagtartóban helyezi el az eszközt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top