Család

6 ezer forintért kínálta fel szexre a 15 éves unokáját a nagymama

Akár nyolc év szabadságvesztéssel is büntethetik azt a nagymamát, aki pénzt kért egy idős férfitől azért, hogy az közösülhessen a 15 éves unokájával.

A vádlott nagymama két éve nevelte gyámként a kiskorú lányunokáját egy Tisza menti községben. Idén januárban az asszony egy falubelihez ment, hogy eladjon neki egy csizmát, és a kamasz lányt is magával vitte. 

A 74 éves házigazdának azt mondta a nagymama, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, így ha nem kell a csizma, 6 ezer forintért beleegyezik abba, hogy az idős férfi közösüljön az unokájával – közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A rossz egészségi állapotban lévő férfi elsőre elfogadta ugyan az ajánlatot, de később – mikor tapasztalta, hogy a gyereklány elutasító vele szemben – elállt az aktustól. 

A gyámhatóság röviddel az eset után döntött a kiskorú családba fogadásának megszüntetéséről, és a lányt gyermekotthonban helyezte el.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével vádolja a nagyszülőt. Ugyanakkor az idős férfival szemben a szexuális cselekményért ellenszolgáltatás nyújtásával elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt folytatott nyomozást megszüntette.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, emellett tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, valamint a gyámságtól. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a nyomozás során felmerült, közel 100 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az új büntetőeljárási törvény értelmében a büntetés mértékére is konkrét indítványt tettek. Így ha a vádlott beismeri a bűnösségét, és a büntetés mértékét is elfogadja, az eljárás bizonyítás nélkül, már az előkészítő ülésen befejezhető lesz. 

Ha mégis tárgyalásra kerülne sor, az ügyészség szerint a lány kímélete érdekében indokolt a gyereket telekommunikációs eszköz használatával kihallgatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top