Család

Ezért csalják meg a nők a férfiakat a szexterapeuta szerint

Elterjedt tévhit, hogy inkább a férfiakra jellemző a megcsalás, pedig egy tanulmány szerint majdnem ugyanannyi nő lesz hűtlen a férjéhez, mint férfi a feleségéhez.

A National Opinion Resarch Center tanulmányából az derült ki, hogy a férjezett nők nagyjából 40 százaléka megcsalta már a férjét. És hogy miért csalják meg a nők a férfiakat? Mike Hatcher szexterapeuta szerint nincs ebben semmi különös, egyszerűen most sokkal lazábbak az erkölcsök, mint 20 évvel ezelőtt. A házasság elvesztette a régi értékeket a társadalom szemében, és a hűtlenség sokkal elfogadottabbá vált, mint régen.

De azért nem lehet minden ráfogni a laza erkölcsökre, a szakértő szerint gyakran az áll a nők hűtlensége mögött, hogy úgy érzik, már nincs érzelmi kapcsolatuk a férjükkel, vagy épp nem elégedettek a szexuális életükkel. Sokszor pedig az van a háttérben, hogy a megcsalással szerzik vissza a kontrollt, úgy érzik, ők irányítanak, amikor nem buknak le a hűtlenséggel.

hűtlenség nők szexterapeuta

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

A megoldás a párkapcsolati problémákra természetesen nem a megcsalás, hanem a kommunikáció, ám ehhez mindkét fél kell. A szakértő azt javasolja, hogy ha nem érzed boldognak magad a házasságodban, akkor ne kifelé kezdj el keresgélni egy harmadik embert, akivel betölthetnéd az űrt, hanem ülj le a társaddal, és mondd el őszintén, mi a problémád. Együtt már lehet, hogy megcsalás nélkül is sikerül helyreállítani a felborult egyensúlyt kettőtök között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top