nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Rendőrt akart hívni a szoptató anyukára a pécsi pláza biztonsági őre

Rendőrt akart hívni a szoptató anyukára a pécsi pláza biztonsági őre

A fiatal anya még el is takarta magát egy textilpelenkával, de az őr azzal fenyegette, hogy rendőrt hív, mert közszeméremsértést követ el.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Közszeméremsértésre hivatkozva akart rendőrt hívni egy szoptató anyukára egy biztonsági őr a pécsi Árkád bevásárlóközpontban – írja a Bama.hu.

A fiatal édesanya beszámolója szerint leült egy padra, hogy megetesse négyhetes babáját. Még arra is ügyelt, hogy eltakarja magát egy textilpelenkával, mivel tudja, hogy egyesek nem nézik jó szemmel a nyilvános szoptatást.

Pár perc múlva azonban a pláza egyik biztonsági őre felszólította, hogy azonnal hagyja abba a szoptatást. Megfenyegette, hogy rendőrt hív rá, mert közszeméremsértést követ el.

A biztonsági őr szerint csak a bevásárlóközpont pelenkázó helyiségében lehet szoptatni. Az édesanya kérte tőle, hogy mutasson egy olyan áruházi szabályzatot, amely tiltja a pláza területén a szoptatást. Ilyet azonban nem tudott mutatni az őr.

Nem is csoda, mert mint kiderült, az áruházban semmi sem tiltja a nyilvános szoptatást. A pláza elismerte, hogy nem járhatott volna el így a biztonsági őr, és belső vizsgálatot indítottak az ügyben.

Megosztás Facebookon