Család

Rendőrt akart hívni a szoptató anyukára a pécsi pláza biztonsági őre

A fiatal anya még el is takarta magát egy textilpelenkával, de az őr azzal fenyegette, hogy rendőrt hív, mert közszeméremsértést követ el.

Közszeméremsértésre hivatkozva akart rendőrt hívni egy szoptató anyukára egy biztonsági őr a pécsi Árkád bevásárlóközpontban – írja a Bama.hu.

A fiatal édesanya beszámolója szerint leült egy padra, hogy megetesse négyhetes babáját. Még arra is ügyelt, hogy eltakarja magát egy textilpelenkával, mivel tudja, hogy egyesek nem nézik jó szemmel a nyilvános szoptatást.

Pár perc múlva azonban a pláza egyik biztonsági őre felszólította, hogy azonnal hagyja abba a szoptatást. Megfenyegette, hogy rendőrt hív rá, mert közszeméremsértést követ el.

A biztonsági őr szerint csak a bevásárlóközpont pelenkázó helyiségében lehet szoptatni. Az édesanya kérte tőle, hogy mutasson egy olyan áruházi szabályzatot, amely tiltja a pláza területén a szoptatást. Ilyet azonban nem tudott mutatni az őr.

Nem is csoda, mert mint kiderült, az áruházban semmi sem tiltja a nyilvános szoptatást. A pláza elismerte, hogy nem járhatott volna el így a biztonsági őr, és belső vizsgálatot indítottak az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top