Család

Nyílt levél a nőnek, aki belebetegszik, hogy nincs párkapcsolata

Néhány szó a nőhöz, aki rettenetesen szenved attól, hogy nem találta meg a párját, és kétségbeesetten kapaszkodik a nagy szerelembe, amit talán sosem ér el.

Kedves nő!

Látom, mennyire fáj a lelked, mennyire sajog a szíved minden egyes alkalommal, amikor kiderül az új párkapcsolatról, hogy mégsem lesz sírig tartó szerelem belőle. Évek óta nézem, ahogy hajszolod magad egyik randiról a másikra, letöltöd az összes párkereső appot, egyszerre tíz pasival csetelsz, annyira szeretnéd megtalálni a másik feledet.

Majdnem minden napra jut egy randevú, amiről rendszerint csalódottan mész haza, mert kiderül, hogy nem illetek egymáshoz.

Néha összejön, néha stimmel a kémia, és kapcsolattá fejlődik a randizás, de valahogy pár hónapig sikerül csak megtartani, a vége mindig szakítás. Ilyenkor összetörsz teljesen, úgy kell felkaparni a padlóról, egyre nehezebben tudsz felállni a csalódásból. Nem azért, mert szerelmes lettél volna a konkrét férfiba, hanem mert a fejedben már megszőtted köré azt a jövőt, amiről mindig is álmodtál.

Tudom, hogy nem akarsz sokat, csak házasság, gyerek, biztonság a célod. Egyáltalán nincs semmi gond veled, amiért erről álmodsz. De meg kell értened, hogy ez nem megy parancsszóra, a szerelem nem úgy jön, hogy te úgy döntesz, hogy szerelmes akarsz lenni. Vedd észre, hogy amióta ilyen megszállottan keresed a párod, azóta teljesen elfelejtettél élni. Alárendelsz mindent a randevúknak. Ha egy férfi rád ír, máris eldobod a munkát, eldobod a barátaidat, lemondod a betervezett programjaidat, és rohansz, hogy találkozz vele, hátha ő lesz az igazi. Magadnak ártasz ezzel, lassan elkopnak mellőled a barátok, és már a kollégáid sem beszélgetnek veled szívesen, mert mindig ugyanaz a téma: randik, pasik és csalódások.

párkapcsolat nyílt levél

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

Szeresd magad annyira, hogy nem kergeted ilyen őrült módon a szerelmet, csak hagyod, hogy rád találjon, miközben jól érzed magad az életedben.

Fedezd fel, mennyi örömöt tartogat számodra minden hétköznap. Lásd meg a körülötted lévő embereket, nézz fel néha a telefonodról és a csetelésből, amit idegenekkel folytatsz. Olyan férfiakkal, akiknek a többsége nem érdeklődik irántad igazán, csak egy újabb kalandot keres. Nem érdemes ezért odadobni mindazt, amit az életed tartogat neked. Hagyd a fenébe a párkapcsolatokat, nem ez az élet célja és értelme, hogy valaki legyen melletted.

Legyen hobbid, hallgass zenét, menj koncertekre, építsd a karrieredet, és ne foglalkozz azzal, hogy most épp van vagy nincs nagy szerelem. Hidd el, hogy amint elkezded jól érezni magad a saját bőrödben, ha elfoglalod magad olyan dolgokkal, amiket szeretsz csinálni, akkor előbb-utóbb rátalálsz a párodra észrevétlenül, amikor pont nem várnád. El kell fogadnod, hogy nem lehet erőltetni a szerelmet – mielőtt tönkreteszed magad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top