Család

Öngyújtóval játszottak a gyerekek, egyikük nem élte túl

Tragikus körülmények között lelte halálát egy család négyéves gyermeke, aki testvérével együtt magára gyújtotta a melléképületet, de menekülés helyett az asztal alatt bújt el.

Nehéz időszak vár a Sebján családra, akik a közelmúltban vesztették el 4 éves gyermeküket, Petit. A kisfiú a nagymamáék telkén lévő melléképületben keletkezett tűzben halt meg, amit valószínűleg ő és idősebb testvére gyújthatott, miközben egy öngyújtóval játszottak.

A család négy gyermeket nevelt, a négyéves Peti és hétéves bátyja épp a nagyszülők felügyelete alatt volt, miközben édesanyjuk legkisebb testvérükkel a városban járt, édesapjuk pedig a házon dolgozott. A két fiú kiszökött az udvarra játszani, nagymamájuk az ebéd elkészültekor szólt utánuk.

„Főztem és szóltam utánuk, hogy azonnal jöjjenek be. Azt mondták, mindjárt, majd arra lettem figyelmes, hogy Pistike üvölt. Akkor már égett a melléképület. Rohantam volna Petiért, de akkora tűz volt, hogy a lángok már a szoknyámat nyaldosták, nem tudtam, mit tegyek. Inkább én égtem volna bent!” – mesélte sírva a Borsnak a gyerekek nagymamája.

A tüzet túlélő Pisti azt mondja, azért nem hozta ki testvérét a lángoló épületből, mert öccse félt, és inkább az asztal alatt bújt el. A helyiségben öt gázpalackot is tároltak, melyek közül három fel is robbant a tűzben.

„Azt hittem, petárdáznak. Telefonáltam a sógoromnak, ő közölte, hogy nem petárda, kigyulladt a melléképület, és benn ég a fiad!” – emlékszik vissza a gyermekek édesanyja.

A tragédiáért mindenki magát hibáztatja. A nagyapa és István, a gyermekek apja azért, mert nem tudták kimenteni a kisfiút a tűzből. Tehetetlenül nézték a lángoló épületet abban a tudatban, hogy a kisfiú már nem fog élve kijutni onnan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top