nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Tiltakoznak a rektorok a genderszakok beszántása ellen

Tiltakoznak a rektorok a genderszakok beszántása ellen

Csütörtökön derült, ki hogy a kormány megszüntetné a magyar egyetemeken a genderszakokat, az erről szóló kormányzati előterjesztés véleményezésére 24 órát kaptak az érintett intézmények. Most rektori konferencia tiltakozik, ők inkább egyeztetnének még.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A szokásos gyorsasággal kellett reagálniuk az érintett egyetemeknek arra, hogy a kormány egy előterjesztésben megtiltaná, hogy a jövőben genderrel kapcsolatos mesterszakokat indítsanak az intézmények, a döntésben a CEU és az ELTE érintett. Eleinte úgy tűnt, az ELTE simán tudomásul veszi a fenntartó döntését, de szombaton már az ELTE Társadalomtudományi kara kiállt a döntés ellen.

Most a Magyar Rektori Konferencia fogalmazta meg nemtetszését a kormány javaslata ellen. Közleményüket a 168 órának juttatták el, amiben így írnak:

A Magyar Rektori Konferencia a rendelkezésre álló rövid határidőn belül elküldte az előterjesztéssel kapcsolatos véleményét az Emmi részére. A elküldött véleményben az MRK nem támogatta a társadalmi nemek tanulmánya szak előzetes szakmai egyeztetések nélküli törlését a mesterképzési szakok jegyzékéből. Az MRK a kormányzati döntésig az üggyel kapcsolatos további nyilatkozatot nem tesz.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon