Család

Síró gyerek miatt szállítottak le két családot is egy repülőgépről

Mindkét család indiai volt, így felmerült a rasszizmus vádja is.

Bojkottal fenyegetik az indiaiak a British Airways-t, miután két indiai családot is leszállítottak egy síró gyerek miatt a légitársaság egyik repülőgépéről. Az egyik családfő elmondása szerint a személyzet megalázó és rasszista módon viselkedett velük, ezért panaszlevelet írt egy indiai miniszternek – írja a Sky News.

A férfi a levélben azt írta, családjával július 23-án szerettek volna Londonból Berlinbe repülni. A gondok akkor kezdődtek, amikor a férfi hároméves kisfia sírni kezdett a felszállás előtt. Hogy megnyugtassa, édesanyja ölébe vette a kisfiút, az egyik légiutas-kísérő azonban ekkor kiabálni kezdett velük, mire a gyerek még jobban sírni kezdett. Nem sokkal később ugyanaz a férfi visszatért, és azzal fenyegette a kisfiút, hogy kihajítja őt az ablakon, ha nem hallgat el, majd rasszista megjegyzésekkel illette a családot. A dolog vége az lett, hogy a kihívták a biztonságiakat, akik leszállították őket a gépről, sőt egy mögöttük ülő, másik indiai családot is, akik keksszel akarták megnyugtatni a gyereket.

A British Airways közleménye szerint nem a sírás miatt szállították le a családot, hanem azért, mert a szülők többszöri felszólítás ellenére sem ültették le és csatolták be a saját ülésén a gyereket, emiatt pedig nem tudtak felszállni, mivel a biztonsági előírások kötelezővé teszik, hogy felszálláskor minden utasnak be legyen kapcsolva a biztonsági öve. A légiutas-kísérő viselkedéséről, illetve a másik családról ugyanakkor nem nyilatkoztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top