Család

Segített a lányának menekülni a kényszerházasságból, a veje megölte

A férfi korábban is mondogatta feleségének, hogy úgy érzi, valakit meg fognak ölni a családjából.

A 46 éves Rahman Begumot szúrt sebekkel találták holtan rochdale-i otthonában, három nappal azután, hogy segített a lányának, Ayshának elhagyni a férjét, akivel kényszerházasságban élt. A gyilkossággal az elhagyott férfit, Muhammad Tafhamot gyanúsítják.

Aysha Pakisztánban ment hozzá Tafhamhoz, aki apai ágon az unokatestvére. A férfi 2016-ban költözött feleségéhez Nagy-Britanniába és legalább három évig együtt kellett volna élniük, hogy Tafham legálisan a szigetországban maradhasson. Házasságuk azonban rossz volt, folyton veszekedtek, és a feleség el akart válni, férje azonban erre nem volt hajlandó.

Begum egy februári napon elcsalta otthonról a vejét, lánya pedig eközben gyorsan összepakolta a holmiját, és volt barátjához menekült.

A fiatal nő a bíróságon elmondta: miután elhagyta férjét, az telefonon fenyegette. Hozzátette, hogy Tafham korábban is mondogatta, hogy úgy érzi, valakit meg fognak ölni a családjából.

Aysha biztos benne, hogy édesanyját meggyilkolták, ugyanis az asszonynak semmi oka nem volt az öngyilkosságra. 

Muhammad Tafham tagadja a gyilkosságot. Az ügy tárgyalása még folytatódik.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top