nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Segített a lányának menekülni a kényszerházasságból, a veje megölte

Segített a lányának menekülni a kényszerházasságból, a veje megölte

A férfi korábban is mondogatta feleségének, hogy úgy érzi, valakit meg fognak ölni a családjából.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A 46 éves Rahman Begumot szúrt sebekkel találták holtan rochdale-i otthonában, három nappal azután, hogy segített a lányának, Ayshának elhagyni a férjét, akivel kényszerházasságban élt. A gyilkossággal az elhagyott férfit, Muhammad Tafhamot gyanúsítják.

Aysha Pakisztánban ment hozzá Tafhamhoz, aki apai ágon az unokatestvére. A férfi 2016-ban költözött feleségéhez Nagy-Britanniába és legalább három évig együtt kellett volna élniük, hogy Tafham legálisan a szigetországban maradhasson. Házasságuk azonban rossz volt, folyton veszekedtek, és a feleség el akart válni, férje azonban erre nem volt hajlandó.

Begum egy februári napon elcsalta otthonról a vejét, lánya pedig eközben gyorsan összepakolta a holmiját, és volt barátjához menekült.

A fiatal nő a bíróságon elmondta: miután elhagyta férjét, az telefonon fenyegette. Hozzátette, hogy Tafham korábban is mondogatta, hogy úgy érzi, valakit meg fognak ölni a családjából.

Aysha biztos benne, hogy édesanyját meggyilkolták, ugyanis az asszonynak semmi oka nem volt az öngyilkosságra. 

Muhammad Tafham tagadja a gyilkosságot. Az ügy tárgyalása még folytatódik.

via

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon