Család

Két hiú nő miatt korlátozhatják a látogatást Róma legszebb látnivalójánál

Összeverekedett két nő a római Trevi-kút előtt, a rendőröknek kellett szétválasztaniuk őket. Miattuk a városvezetés újra korlátozná a műemlék megtekintését a turistáknak.

Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy illetlenül viselkedtek a turisták Róma egyik legimpozánsabb látnivalója, a Trevi-kút előtt. A magukról megfeledkező turisták gyakran beugrottak vízbe, ezért a városi tanács szigorú intézkedést hozott: a 18. századi műemléket csak libasorban lehetett megtekinteni, miközben biztonsági őrök figyelték az egymás után sétáló turistákat.

Ezt a tavaly nyáron eltörölt gyakorlatot állítaná vissza városi tanács, miután a szökőkútnál összeverekedett egy 19 éves holland nő egy 41 éves amerikai nővel. A tettlegességig fajult vitát az robbantotta ki, hogy mindketten ugyanarról a pontról képzelték elkészíteni a tökéletes szelfit, de a sorrenden már nem tudtak megegyezni.

A Wanted in Rome beszámolója szerint a harc akkor fajult el igazán, mikor a holland nő 13 éves húga és az amerikai nő két 17 éves lánya is bekapcsolódott – csak a rendőrség tudta szétválasztani őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top