Család

Még mindig nem kapták meg a 12 ezres támogatást azok, akik fával fűtenek

Az áprilisi országgyűlési választások előtt minden magyar háztartás, amelyik gázzal vagy távfűtéssel fűtötte otthonát, 12 ezer forint kompenzációt kapott. A jól időzített támogatásból a kormány nem akarta kihagyni a fával tüzelőket sem, de a jelek szerint sikerült.

Áprilisban, a márciusi extrém hidegre való tekintettel, épp az országgyűlési választások előtt, minden magyar távfűtéses vagy gázt használó háztartás 12 ezer forintos jóváírást kapott szolgáltatójától. A kedvezményre jogosultak voltak a fával vagy szénnel fűtő családok is, de ők még mindig várják a pénzt. Úgy néz ki, októberig kell türelemmel lenniük.

Fotó: Rosta Tibor, MTI

Az ATV riportjából kiderül, hogy a Zala megyei Kerecsenyben eddig nemcsak a támogatásról, hanem annak igénylési módjáról sem tudnak semmit. A kistelepülés vezetője azt mondja, hogy egyelőre nem történt semmi. Hivatalosan nekik senki semmit nem szólt arról, hogy miként juthatnak hozzá az emberek a segítséghez.

Hasonló a helyzet a Nógrád megyei Ludányhalásziban is, ahol szintén nem tudnak az érintettek arról, hogy mikor juthatnak a támogatáshoz.

Az ATV lapértesülésekre hivatkozva azt írja, október 15-e után igényelhetik a támogatást azok, akik fával, szénnel fűtenek, de erről a dátumról a települések vezetői sem tudnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top