Család

Jár a kártérítés a klíma nélküli InterCityn izzadó GYSEV-utasoknak

A pénteki rekkenőben működő klímaberendezés nélkül közlekedett a GYSEV egyik Budapestről induló InterCity-kocsija. A társaság elnézést kér, és kártérítést ígér az utasoknak.

Nem először fordul elő a Kisalföld egyik olvasója szerint, hogy klíma nélkül közlekednek a GYSEV Zrt. InterCity-szerelvényei. A panaszát a lapnak megíró olvasó tapasztalata szerint múlt pénteken a délután három órakor Budapestről induló szerelvényen nem működött a légkondicionáló.

A GYSEV közleményben reagált a lap megkeresésére. Ebben azt írják: „a társaság munkatársai a hőségriadó ideje alatt folyamatosan figyelik az InterCity-kocsik állapotát. Amennyiben műszaki probléma adódik valamelyik kocsi klímaberendezésével, a lehető legrövidebb időn belül kisorozzák, majd a szakemberek átvizsgálják. Forgalomba csak abban az esetben állhat, ha ismét megfelelően működik az adott jármű légkondicionáló berendezése.”

Mozdonyok és vasúti szerelvények állnak a GYSEV soproni vasútállomásán – MTI Fotó: Nyikos Péter

Emellett persze elnézést kérnek a pénteki incidensért, és kérik az utasokat, hogy kártérítési igényükkel forduljanak a GYSEV Zrt.-hez.

Hozzátették: a vasúttársaság a hőségriadó ideje alatt az InterCity-vonatok két kiinduló állomásán, Szombathelyen és Sopronban palackozott ásványvizet oszt utasainak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top