Család

Négy terhességi tesztje is pozitív lett, mégsem várandós

A fiatal nő összesen nyolc terhességi tesztet végzett el, kétféle márkától. A pozitívaknak hitt, hatalmasat csalódott.

Egy 25 éves brit nő, Michaela menstruációja már 6 hete késett, ezért elvégzett egy Clearblue márkájú terhességi tesztet, ám az negatív lett. Mivel továbbra sem jött meg a menzesze, ezért újabb terhességi tesztet vásárolt, ezúttal az Asda áruházlánc saját márkás termékét, mely pozitív eredményt mutatott.

A fiatal nő boldogan újságolta el párjának az örömhírt, majd elmondták mindkettejük családtagjainak is.

Mivel azonban a terhesség egyéb tüneteit nem tapasztalta, csinált egy újabb Clearblue tesztet, ami ismét negatív lett, majd pedig egy másik Asdát, ami viszont pozitív. Ezek után beszerzett még két-két darabot mindkét márkából. Az Asda tesztek újabb két esetben pozitívak, míg a Clearblue-k negatívak lettek.

Felhívta az orvosát és egy szülésznővel is beszélt. Utóbbi azzal nyugtatta, hogy ritka a tévesen pozitív terhességi teszt, pláne négy darab.

Michaela a párja születésnapjára időpontot foglalt egy terhességi ultrahangra. Ott aztán végül kiderült, hogy nem várandós.

A nő bepánikolt, hogy valami komoly egészségügyi problémája lehet, ezért lett négy terhességi tesztje is pozitív, annak ellenére, hogy nem terhes. Kivizsgáltatta magát, de teljesen egészséges.

Mindezek után felhívta az Asda ügyfélszolgálatát és panaszt tett a hibás terhességi tesztek miatt, ám meglehetősen lekezelően beszéltek vele, és közölték, hogy ha nem tartotta meg a termék csomagolását, semmit sem tehetnek. 

Azóta kiderült, hogy tucatnyi nő járt úgy, mint Michaela, náluk is tévesen mutatott pozitív eredményt a szupermarket saját márkás terhességi tesztje.

Az Asda szóvivője a sajtónak úgy nyilatkozott, sajnálják, ami Michaelával történt, ugyanakkor leszögezte, hogy a szóban forgó terhességi teszt megfelel a vonatkozó, szigorú szabályozásnak és minőségi kritériumoknak, és 99 százalékos pontosságú.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top