Család

Lecsukják a szülőket, mert házasságra akarták kényszeríteni a lányukat

A tulajdon unokatestvéréhez akarták kényszeríteni a fiatal lányt, ő azonban ellenállt.

Egy akkor 18 éves, leedsi lányt a szülei 2016-ban nyaralás ürügyén vittek Bangladesbe. Amikor megérkeztek a dél-ázsiai országba, apja közölte a lánnyal, hogy feleségül kell mennie az unokatestvéréhez. Ellenállt, mire az apja megverte. 

A lánynak sikerült kapcsolatba lépnie Angliában élő barátjával, aki értesítette a rendőrséget. A brit hivatalnokok a bangladesi hatóságokkal együttműködve megtalálták, és kiszabadították a lányt, majd visszavitték az Egyesült Királyságba.

A lány szüleit elfogták, az ügyben a napokban született meg az ítélet. A szülőket a bíróság bűnösnek találta, az apát 4 és fél, míg az anyát 3 és fél év börtönbüntetésre ítélte.

„Tudom, hogy óvatosnak kell maradnom, de tudván, hogy ezek a szörnyek börtönbe kerülnek, a legnagyobb szabadságot érzem a szívemben. Szeretném, ha más lányok is tudnák, hogy helytelen dolog valakit házasságra kényszeríteni” – mondta a lány az ítélethirdetés után.

Nagy-Britanniában, május végén egy másik ügyben is hasonló ítélet született: egy anyát 4 és fél év börtönre ítéltek, mert a lányát egy 16 évvel idősebb férfihoz akarta kényszeríteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top