Család

Veszélyes vízi játékokat találtak a fogyasztóvédők – itt a lista

Több veszélyes vízi játékot és játék babát vont ki a forgalomból az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Több mint ötven különféle fajátékot, felfújható vízi játékot és műanyag babát vizsgáltatott meg az ITM a gyermekek biztonsága érdekében. A fogyasztóvédelmi hatóság az ellenőrzött termékek közül 20 vízi játékból hármat, 19 játékbabából pedig 12-t vont ki a forgalomból.

Az ellenőrzésen jól szerepeltek a fajátékok, az ellenőrzött termékek mindegyike megfelelt az előírásoknak. A nyári főszezonban kedvező fejlemény, hogy a 20 vízi játékból mindössze három nem felelt meg a követelményeknek. A most megvizsgált 19 játék babából viszont 12 nem teljesítette a lágyítószer használatát tiltó, korlátozó rendelkezéseket.

Forrás: pixabay

A fajátékok esetén a szakemberek a ragasztási szilárdságot ellenőrizték az esetlegesen leváló, fulladásveszélyt okozó kis alkatrészek miatt. A játék babáknál és vízi játékoknál a vizsgálat tárgya azok lágyítószer-tartalma volt, a gyártáskor fel nem használható anyagok mérgezőek, egészségkárosító hatásúak lehetnek.  

A vizsgált és forgalomból kivont játékok listái:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top