Család

Kizavarták a nyilvánosan szoptató anyukákat a strandról

Csak strandolni szerettek volna két éhes gyerekkel.

Két minnesotai anyukát, Stephanie Ellingson-Buchanant és sógornőjét, Mary Davist megalázó körülmények között tessékelték ki egy strandról, mert nyilvánosan szoptatták babáikat.

A probléma azzal kezdődött, hogy egy strandoló megkérte Stephanie-t, hogy takarja el magát, amíg szoptat. Az indok a következő volt: itt gyerekek is vannak, és úszni szeretnének. Mivel a fiatal nő tisztában volt vele, hogy a minnesotai törvények szerint ott és akkor szoptat, ahol szeretne, ezt megtagadta.

Legközelebb azonban már nem a fürdőzők, hanem egy alkalmazott érkezett, aki szintén kérte, hogy Stephanie takarja el a kebleit, vagy menjen az öltözőbe. Amikor Stephanie az alkalmazottnak is elmondta a törvényt, az azt felelte, hogy „jó, megmondom a főnökömnek”. Kis idő múlva azonban rendőrrel tért vissza, aki felszólította a családot, hogy hagyják el a strand területét.

Fotó: Stephanie Ellingson-Buchanan/Facebook

A dühös és sértett család a helyi szoptatást támogató Facebook-csoporthoz fordult, akik flash mobot szerveztek a strand elé, amelyen több mint hatvan helyi nő jelent meg, és nyilvánosan, látványosan megszoptatták babáikat.

A strand közleményben válaszolt, melyben leszögezték, hogy „bár mindig is támogatták a szoptató édesanyákat, a gyermekmedence partján kialakult helyzet sok strandolót kellemetlen helyzetbe hozott”, bár érdekes módon tagadták, hogy arra kérték volna Stephanie-t és családját, hogy hagyja el a strandot. Elnézést kértek, ha esetleg nem megfelelő volt a hangnem, és ígéretük szerint a vonatkozó szabályzatot felül fogják vizsgálni.

(via The Stir)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top