Család

Megmenekült a kényszerházasságtól a 14 éves lány

A szülei férjhez akarták adni ahelyett, hogy iskolába járatnák. Sikerült segítséget kérnie.

A 14 éves indiai B. Ramanammát a szülei férjhez akarták adni, és erről az esküvő tervezett időpontja előtt egy héttel szóltak a lányuknak. A 9. osztályos lány az egyik tanára segítségével lépett kapcsolatba a gyermekvédelmi hatósággal. A tisztviselők megjelentek a tinilány falujában, és leállították az esküvőt, illetve tanácsokkal látták el a szülőket.

A szülők azonban mindezek ellenére is sürgették, hogy a lány menjen férjhez, mégpedig a család rossz anyagi helyzete miatt. A gyermekvédelem ezek után egy hostelben helyezte el a lányt a nyárra.

Ramanamma elmondta, hogy a szüleit a falu vezetői és más, tanult emberek is le akarták beszélni arról, hogy házasságba kényszerítsék a lányukat ahelyett, hogy hagynák iskolába járni, ők azonban nem hallgattak senkire.

A gyermekvédelem beavatkozásának hála a lány a tanulmányaira tudott koncentrálni, és kiváló osztályzatokkal fejezte be a tanévet. Villamosmérnöknek készül.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top