Család

Kiakadtak a szülőkre, mert fogyatékos gyerekükre tetováltatták a telefonszámukat

Össztűz zúdult a házaspárra, miközben ők csak a mentálisan sérült fiukon akartak segíteni.

A rendőrségi járőrök a kínai Wenzhou tartomány egyik autópályáján arra lettek figyelmesek, hogy egy fiú céltalanul bolyong. Odagurultak mellé, és kérdezgetni kezdték, ám hamar nyilvánvalóvá vált számukra, hogy a gyerek valamilyen mentális zavarban szenved. Nem tudott olyan alapvető adatokat megadni, mint a neve és az életkora.

Amikor átnézték az öltözékét, hátha találnak nála papírokat, az egyik rendőrtiszt tetovált számokat vett észre az alkarján. Nem tartott sokáig, hogy kitalálják: a tetkó egy telefonszám, amelyet azonnal tárcsáztak. Szerencsére a fiú édesanyja vette fel a telefont, aki megmondta a lakcímét a rendőröknek, így a fiú biztonságban hazatérhetett.

A rendőrök nem kezdték firtatni, miért tetováltatták a szülők a gyerekük karjára a telefonszámukat, nyilvánvalóvá vált számukra, de nem tartották a leghatékonyabb megoldásnak. A tetováláson jól látszott: amikor megváltozott a család telefonszáma, a tetováló egyszerűen áthúzta az eddigit, és alávarrta az újat, minden bizonnyal felesleges fájdalmat okozva a fiúnak. „A gyerekem mentálisan sérült, azért tetováltattuk a telefonszámunkat az alkarjára, hogy ha valaki megtalálja, egyből értesíteni tudjon minket” – magyarázkodott az anyuka.

Mint az egyik rendőrtiszt azt mondta, hogy érti ugyan, miért tették ezt a szülők, de szerinte értelmetlen volt ez a drasztikus lépés. Azt tanácsolta hasonló helyzetben lévő embereknek, hogy inkább regisztrálják a fogyatékkal élő családtagjuk ujjlenyomatát a rendőrségen, vagy lássák el strapabíró karkötővel, amelyen minden alapvető adata szerepel, ahelyett, hogy alávetnék ilyen fájdalmas eljárásnak.

A történet vírusszerűen elterjedt a kínai közösségi médiában és nagyon vegyes reakciókat váltott ki a netezők körében. Egyesek úgy vélték, bármennyire is aggódik a szülő a gyerekért, a tetováltatás szükségtelen volt. Mások túlságosan extrémnek tartották a megoldást, de akadtak olyan kommentelők, akik a dolog jó oldalát nézték, mondván bizonyos helyzetekben életmentő lehet egy ilyen tetkó.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top