Család

Frappánsan vágott vissza a lány a suttyó szomszédnak

Nagyon komoly névtelen levél volt.

Mindannyian ismerjük azokat a „kedves” szomszédokat, akik névtelen, ám annál agresszívabb levelekben figyelmeztetnek vélt vagy valós sérelmeikre. Valami hasonlóval szembesült a 24 éves skót Keli Thomson is, pedig már eleve nem volt valami jó hete.

Kezdve azzal, hogy egyik este, mire hazaért, azzal szembesült, hogy egy lyuk tátong az albérlete fürdőszobájának padlóján. A főbérlő külföldön, így Kelinek magának kellett az egész felújítást megelőlegeznie. A törmeléket a társasház közös kertjébe pakolták, és ebben az állapotban várták, hogy a főbérlő végre befejezze nyaralását.

Ekkor kapta Keli a következő, kellemes hangvételű, nagyon komoly névtelen levelet: „Vigye el a szemetét a kertből, lefotóztuk és videóztuk, ha hétvégéig nem viszi el, a városi tanácsnak megmutatjuk a bizonyítékot.”

Szerencsére Keli nem az a fajta, aki ennyitől megretten. A következő választ készítette az aggódó szomszédnak:

„Kedves Mérges Úr/Hölgy!

Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a szemétre a kertemben. Fogalmam sem volt róla! De a passzív-agresszív fenyegetése óta észrevettem – juhúú!

Csak tájékoztatásul közlöm, hogy beszakadt a fürdőszobám padlója, így vészhelyzet miatt azonnal intézkedni kellett. A főbérlő jelenleg az én pénzemből sütteti magát Olaszországan (igen, irigy vagyok), amíg én egyedül próbálom ezt megoldani, úgyhogy szomorú, de amíg vissza nem tér, a szemét marad, ahol volt.

Viszont őszintén örülök, hogy írt, mert így látom, hogy más is törődik a kerttel (amelynek gondozásában az elmúlt hat évben, mióta itt élek, senki nem segített!) Legközelebb hasznosabb lenne, ha esetleg bekopogna hozzám és megbeszélnénk, hogy közösen hogyan tudnánk tisztán tartani a kertet. Az 1-es lakásban lakom, bármikor ugorjon be.

Ja, és ha szól a tanácsnak, üzenem nekik, hogy még mindig nagyon várom a szelektív kukát, mert úgy tűnik, nehezükre esik teljesíteni ezt a kérést.

De tényleg, ugorjon be bármikor.

Sok-sok szeretettel,

Aláírva (mert nem vagyok sz*r alak)

Keli Thomson,

1. lakás.

Keli válaszát később letépték, és további fenyegetéseket raktak a helyére, például hogy „az egész lépcsőház ellened van”. Eddig hat levélváltás történt: egyre dühösebb cetlik a névtelen szomszédtól, és egyre viccesebb, szívecskékkel teletűzdelt levélkék Kelitől.

(via Mirror)

Kiemelt képünk: Keli Thomson/Facebook.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top