nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Teljesen normális, ha meg akarod nyalni a kisbabád homlokát

Teljesen normális, ha meg akarod nyalni a kisbabád homlokát

Míg az emlősállatoknál magától értetődő, az emberek esetében furcsának tűnhet az újszülöttek nyalogatása, pedig teljesen természetes dolog.
NLCafé
f Ajánlom

Ludy Siqueira, a Senhoritas Fotografia fotósa díjat nyert az alábbi képpel, melyen anya megnyalja újszülött kisbabája homlokát. Bár akadnak, akik szerint az, ami a képen történik, furcsa, sőt egyesek szerint gusztustalan is, valójában teljesen természetes. 

Fotó: Ludy Siqueira/Senhoritas Fotografia

Az emlősállatok szülés után, illetve később is magától értetődő módon nyalogatják a kölykeiket, nem csupán azért, hogy megtisztítsák, de azért is, hogy semlegesítsék a szagát, ezzel megóvva őt a ragadozóktól, illetve hogy segítsék a szülővel való kötődés kialakulását és az utód szocializációját.

via Giphy

Az emberekben ugyanúgy megvannak ennek a viselkedésnek a gyökerei.

„Azóta fejlődünk, és nem érezzük többé szükségét a ragadozók távol tartásának. Más formában ösztönözzük a babáinkat, és más módszerekkel védekezünk azok ellen a dolgok ellen, melyek korábban arra kényszerítettek bennünket, hogy ösztönösen nyalogassuk a csecsemőiket” – magyarázta Flor Cruz dúla.

Manapság már csak a tibetieknél és az inuitoknál szokás az újszülöttek nyalogatása. Ugyanakkor más kultúrákban is rengeteg anya érez késztetést arra, hogy megnyalja a babája homlokát, ám ezt elnyomja magában, és helyette inkább megszagolja, megpuszilja, magához húzza a csöppséget. 

The Sun

Az NLCafé keresi az Év Női Startupperét!
3 erős nő, 3 szuper ötlet, 3 vállalkozás Téged ki inspirál a legjobban?

SZAVAZOK!

Megosztás Facebookon