Család

Most Pécsett felejtettek egy kisgyereket a tűző napon parkoló autóban

Szerencsére nem történt tragédia abból, hogy vasárnap délután egy napon parkoló autóban felejtettek szülei egy kisgyermeket Pécsett, ahol aznap egy kiskutyát is a forró autóban hagytak gazdái.

Két bejelentés is érkezett a Pécsi Rendőrkapitányságra vasárnap délután: a járókelők egy kisgyerek miatt riasztották a rendőrséget, akit a Pécs Pláza közelében felejtettek szülei a napon parkoló autóban, illetve egy kiskutya miatt, őt a Makay úti Tesco parkolóban álló autóban hagyták magára a gazdái.

A PécsMa tájékoztatása szerint sem a kisgyereknek, sem a kiskutyának nem esett baja, mert szerencsére már a tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonosok kinyitották mindkét autó ajtaját. Ennek ellenére a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívta a lakosság figyelmét arra arra, hogy semmilyen körülmények között, senkit se hagyjanak a járműben!

Egy napos részre parkolt autóban percek alatt 50-60 fokra forrósodhat a levegő még akkor is, ha kint csupán 25 fok van. Ezt sokan nem veszik komolyan, és bent hagyják gyermekeiket, kisállataikat a gépjárműben, mondván, hogy csak egy percre szaladnak el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top