nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Autista fiuk kibontott egy csomag cukorkát, lopással vádolja őket a bolt

Autista fiuk kibontott egy csomag cukorkát, lopással vádolja őket a bolt

Kedvenc cukorkás csomagját nyitotta ki a kisfiú az üzletben, ami a bolt főnöke szerint lopás.
Szántó Eszter
Szántó Eszter
f Ajánlom

A szülők megdöbbentek az őket ért vádon, ráadásul a Lidl munkatársai az anyának azt mondták, „képesnek kellene lennie arra, hogy kontrollálja a gyerekét”.

Soban Sadiq és Tayyaba Soban szerint egyértelműen diszkrimináció és „lelki kínzás” érte őket és autista kisfiukat a szupermarket részéről. A Lidl azóta bocsánatot kért, és  vizsgálatot folytat a kensingtoni áruházban.

„A minket ért diszkrimináció és tiszteletlensége a tudat és informáltság teljes hiányát mutatja. Általában a fiunk kibontja a kedvenc cukorkáját, kiveszi belőle a kedvenc színűeket, mert a színek megszállottja, aztán természetesen megvesszük a csomagot. De tegnap egy dolgozó odajött a férjemhez, és azt mondta, hogy először ki kell azt fizetnünk. A férjem elmagyarázta neki, hogy ismerjük a szabályokat, de a fiunk autista. Megmutattuk neki azt ezt igazoló kártyát is, majd azt is elmondtuk, hogy le kell valamivel foglalnunk a fiunkat a kasszánál lévő hosszú sor miatt, hogy türelmesen kibírja. Nem értette meg, lopással vádoltak minket, és még azt is hozzátették, hogy tudnunk kellene irányítani a gyerekünket” – mondta el az anya.

„Úgy döntöttünk, hogy nem csak magunk, hanem minden olyan szülő miatt felszólalunk, akinek fogyatékkal élő a gyermeke és akit nap mint nap hátrányos megkülönböztetés ér emiatt. Szeretnénk, ha az emberek tudnának arról, hogy ez történik, és hogy hogyan érzik magukat ilyenkor egy fogyatékos gyerek szülei. A kiskereskedőknek segítséget kell nyújtaniuk, és meg kell érteniük, hogy mi az autizmus.”

Mirror

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon