Család

Egy thaiföldi politikus felszólalt a barlangból kiszabadult gyerekeket zaklató újságírók ellen

Pénz- és börtönbüntetéssel fenyegette meg azokat, akik nem tartják tiszteletben a szabályokat.

Felelőtlenséggel vádolja a külföldi újságírókat Thaiföld vezetősége, amiért – állításuk szerint – sokan közülük otthonukban zaklatják kérdéseikkel a barlangban rekedt, 18 nap után kimenekített fiatal fiúkat – írja a CNN.

Tawatchai Thaikyo, a thaiföldi igazságügyi minisztérium helyettes államtitkára egy Facebook-posztban kelt ki az érintettek ellen. Ebben azt írta, elszomorítónak tartja a külföldi média képviselőinek viselkedését, egyúttal hozzátette: azt feltételezte róluk, hogy tiszteletben fogják tartani a gyerekek jogait, de csalódnia kellett bennük.

Thaikyo kifejtette, hogy véleménye szerint a kiskorúakkal készített interjúk során egy pszichológusnak is jelen kellene lennie a fiatalok sérülékenysége miatt. Véleménye szerint a folyamatos kérdésekkel újabb és újabb sebeket téphetnek fel bennük az újságírók.

Az államtitkár félmillió forintnak megfelelő pénzbüntetést és akár hat hónapos börtönbüntetést helyezett kilátásba azoknak az újságíróknak, akik vétenek a kiskorúakat védő thaiföldi törvények ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top