Család

Egy póniló miatt lakoltatják ki a kisgyermekes családot

Pedig az állat beszerzése előtt tájékozódtak arról, mit szabad és mit nem az önkormányzati ingatlanban.

Egy póniló miatt lakoltatnak ki egy édesanyát és hétéves kislányát Zala megyében – írja a Blikk. Lecsek Renáta nyolc évvel ezelőtt költözött férjével egy galamboki önkormányzati lakásba, lányuk, Zoé születése után azonban a kapcsolatuk megromlott, ezért elváltak.

A kislány kicsi kora óta rajong a lovakért, ezért édesanyja és új élettársa tavaly karácsonyra meglepte őt egy pónilóval. Ezelőtt természetesen átnézték a bérleti szerződéseket, illetve külön megkérdezték a polgármestert is a dologról, aki annyit közölt, a lóhoz nem engedély kell, hanem széna.

 Ám már másnap berendeltek a hivatalba, hogy azonnal adjuk el a lovat. Márciusban felszólítást kaptunk, majd megfenyegettek a lakás felmondásával, amit májusban meg is tettek

– mesélte a lapnak az édesanya. A felszólító levélben az önkormányzat azt jelölte meg a legsúlyosabb kifogásként, hogy Renáta pónilovat tart az ingatlan kertjében, amely oda is végzi a dolgát. A család mindössze két hónapot kapott arra, hogy új otthont találjon magának – ez most járt le, pénteken kell visszaadniuk a kulcsokat. Ha addig nem találnak semmit, a szabadban fognak aludni.

A Blikk megkereste a fentebb említett polgármestert is, aki szerint teljesen jogszerűen járt el az önkormányzat:

Ez nem szociális bérlakás, hanem az önkormányzat tulajdona, aminek a bérlésére eredetileg nem is az érintett hölgy, hanem az exférje volt jogosult. Időközben történt egy párcsere, s a testülettel arra jutottunk, hogy a viselkedésük alapján nem kívánatosak

– mondta Bertók Ferenc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top