Család

Kanalak segítségével próbál küzdeni egy iskola a kényszerházasságok ellen

Egy leedsi iskola reményei szerint a kanalas módszer megakadályozza a kényszerházasságokat.

Egy leedsi iskolában azt mondták a diákoknak, hogy tegyenek kanalat az alsóneműjükbe, ha attól félnek, hogy a tengerentúlon házasságkötésre kényszerítenék őket. A repülőtereken elhelyezett fémérzékelők riasztják a biztonsági személyzetet, így lehetővé teszik a potenciális áldozatoknak, hogy segítséget kérjenek.

A nyár csúcsidőszak a szülők számára, hogy gyermekeiket álvakációra küldjék külföldre, ahol a fiatalok arra kényszerülnek, hogy belemenjenek egy házasságba, amelyet sok esetben évekig szervezett a családjuk.
Harinder Kaur, a belvárosi középiskola társadalmi, kulturális és erkölcsi vezetője szerint a kanalak végső soron „életeket menthetnek”.

Forrás: ThinkstockPhotos

A tanintézet a Karma Nirvana jótékonysági szervezettel dolgozik, mely a „becsületalapú” visszaélés és kényszerházasság elleni kampányokat folytat. A szervezet 2011 óta alkalmazza a kanalas módszert, miután egy híváskezelő ezt a technikát javasolta egy 16 éves muzulmán lánynak, aki nyaralni utazott Pakisztánba a családjával. Amint becsörgött a biztonsági kapunál, végre volt esélye valakinek elmondani, mire készül a családja.

„Életek megmentéséről van szó. Nem akarjuk, hogy a diákok harcoljanak, arról van szó, hogy megtanítjuk őket, mennyi mindent nyerhetnek más kultúrákból, de vannak olyan negatívumok is, amelyek nem illeszkednek a modern Nagy-Britanniába” – mondta el Harinder Kaur.

SWNS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top