Család

Ezért őrzi a férj 16 éve a felesége cetlijét a tárcájában

Nicole Johnson blogger Facebook-posztjában arról mesélt, hogyan segít egy régi cetli a férje tárcájában nekik a házasságuk megmentésében.

Nicole Johnson és férje 16 éve találkozott először, a férj pedig azóta őriz egy cetlit a pénztárcájában. Ez a cetli emlékezteti mindennap arra, honnan indultak a feleségével 16 éve, és milyen messzire jutottak a házasságukban.

„A férjem megtartotta ezt a cetlit és rajta a telefonszámomat. 16 éve, az első találkozásunk óta mindig vele van a tárcájában. Mondhatná rá bárki, hogy biztos lustaságból van ott, de ő rendszeresen kiszemetel a tárcájából (nem úgy, mint én). Valamiért megtartotta ezt a darabka történelmet. Amikor megtaláltam a cetlit, tudtam, hogy mindegy, milyen messzire sodródtunk a 16 évvel ezelőtti önmagunktól, a friss szerelemtől, a romantikától, randiktól, számára mindig egy egység leszünk. Ez a cetli egy darab abból, akik voltunk, és emlékezteti arra, hogyan indultunk el a közös utunkon.

Az utóbbi időszak nem volt könnyű egyikünknek sem. De próbálkozunk. Beszélgetünk. Dolgozunk rajta. Meg fogjuk oldani, hogy továbbmenjünk az úton. Mert ebben a házasságban benne van egy fél élet munkája, a gyerekeink, az élményeink, a mérgünk, a szerelmünk, az életünk. És ez a csomag nagyon nehéz néha.

Amikor pedig nehéz, sokkal könnyebbnek látszik az, hogy elsétáljunk egymástól. Ilyenkor kell visszanézni, hogy honnan indultunk. Számunkra ez a cetli ezt mutatja meg. Nem fogja helyettünk megoldani a nehézségeinket, de segít azzal, hogy emlékeztet minket a kezdetekre.

Ha a te házasságod is épp nehéz időszakban van, akkor nézz vissza, hogyan indult a közös életetek. Gyerekek, hitelek és veszekedések előtt. Onnan indulj újra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top