Család

4 szokás, amit a boldog párok követnek

Christine Wilke párterapeuta a tapasztalatai alapján összeírta azt a 4 fő szokást, ami a boldog párokra jellemző, és amit eltanulhatnánk tőlük.

Christine Wilke gyakran találkozik azzal a problémával a páciensei körében, hogy elhanyagolják a párkapcsolatot, mert a gyerekek, munka, barátok fontosabbá válnak az évek során. Pedig egy kapcsolat sem működik automatikusan. A szakember szerint nincs feltétlen veszve minden, ha már belekerültünk egy negatív ciklusba a kapcsolattal, érdemes szakítás előtt még kipróbálni azt, hogy bevezetjük a következő 4 szokást az életünkben.

1. Találjatok ki szertartásokat

A szertartások azért jók, mert ismételjük őket, így könnyen szokássá alakulhatnak. Vannak olyan párok, amelyeknek a szombat esti szertartása az, hogy pizzát rendelnek, majd vacsora után elmennek egy romantikus sétára. Másoknál meg az a rituálé szerdánként, hogy kártyáznak ahelyett, hogy tévéznének.

2. Tervezzétek meg a minőségi időt együtt

Együtt kell kitalálnotok, hogy mi az, ami mindkettőtöknek minőségi időt jelent. Lehet ez közös hobbi vagy együtt főzés, a lényeg, hogy közben mindketten úgy érezzétek, feltöltődtök egymás társaságában. A heti beosztásba kerüljön be ez az idő, ütemezzétek úgy, hogy olyankor senkinek se legyen munkája és egyéb kötelessége, ami miatt elhalasztanátok a közös programot. Egy új rendszert kell bevezetnetek, amiben a lista élén a párkapcsolat áll, és ehhez igazítjátok a többi teendőt.

párkapcsolat új szokások

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

3. Iktassátok ki rejtett problémákat

Előzzétek meg a konfliktusokat. Beszéljétek meg előre, ki szervezi meg a közös programot, ki keres bébiszittert. Az előre tervezés segít abban, hogy az együtt töltött idő stresszmentesebb legyen.

4. Mutassátok ki, hogy szeretitek egymást

A párkapcsolat egyik alapja, hogy rendszeresen jól érzitek magatokat együtt. Ha csak mondod, hogy szereted a másikat, az nem tart sokáig, míg ha kimutatod mindennap a tetteiddel, akkor örökké tarthat. Amint az új szokásokat elkezditek gyakorolni, meglátod, milyen jó hatással lesz a párkapcsolatra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top