Család

Hat kérdés, amiből megtudhatod, hogyan szabotálod a párkapcsolatodat

James Michael Sama bostoni díjnyertes randiguru, blogger írta le, milyen kérdéseket érdemes feltenned magadnak, hogy megtudd, épp szabotálod-e a saját párkapcsolatodat.

1. Túl komolyan veszem a randikat?

Persze, komolyan kell venni a randizást, de egy találkozónak azért nem kell úgy kinéznie, mintha kihallgatáson ülnél. Ha úgy érzed magad, mint egy állásinterjún vagy a húspiacon, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem a neked való ember ül veled szemben. Amikor a számodra megfelelő emberrel kerülsz össze, akkor az nem izzadságszagú, hanem egyből fel tudtok oldódni egymás társaságában. Ennyire egyszerű, nem kell túlkomplikálni, hanem inkább élvezni kell az ismerkedési folyamatot.

2. Mindig a másiktól várom az első lépést?

Mindegy, hogy milyen nemű vagy, tenni kell a céljaidért. Ha tetszik valaki, akkor tegyél érte, hogy megismerd. Köszönj neki, mosolyogj rá, nyisd meg a kommunikációs csatornákat felé. Nem kell társadalmi elvárásoknak megfelelned, tedd, amit a szíved diktál.

3. Túl sokat beszélek saját magamról?

Hány randin vagy már túl, ami közben azon tűnődtél, hogy a másik miért beszél ennyit magáról és mikor kérdez már valamit rólad? Sokan az egész randi alatt csak saját magukról beszélnek, akár három órán keresztül. Lehet, hogy izgalmas, hogy elmesélheted az életed történetét egy új embernek, de ez nem beszélgetés, hanem egyszemélyes valóságshow, amitől a másik elfárad. Érdeklődj a randipartnered iránt, hiszen végül is azért ültök ott, hogy megismerjétek egymást.

randi párkapcsolat kérdések

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

4. A párom érdekeit a magamé elé helyezem?

Az egy szép törekvés, hogy boldoggá akarod tenni a párodat, de ha közben ártasz magadnak érzelmileg, akkor már nem teszel jót egyikőtöknek sem. Van különbség a kompomisszum és az önfeláldozás, az önzetlenség és a mártírság között.

Van egy pont, amin túl már nem kedvesség, amit csinálsz, hanem a saját méltóságod sárba tiprása. Azokra jellemző az utóbbi, akiknek kevés az önbizalmuk, ezért azt gondolják, hogy csak akkor szerethetők, ha mindent feláldoznak a párjukért. Pedig épp fordítva sülhet el: ha nem tiszteled és szereted magad, akkor a másik sem tud tisztelni és szeretni.

5. Ésszerűek az elvárásaim?

Legyen magasan a léc, nem kell összeállni mindenkivel, aki szépen néz rád. De ne feledkezz meg azért közben arról sem, hogy emberi lényekről beszélünk, és senki sem tökéletes. Gondold át, milyen elvárásokkal keresed a párodat, mert lehet, hogy olyan ember után kutatsz, aki egyszerűen nem létezik.

6. Csak a következő drogomat keresem?

Amikor új és izgalmas dolog történik veled, akkor olyan hormonális változások zajlanak le a szervezetedben, amitől akár függővé is válhatsz. Ez pedig bizony előfordulhat a párkeresés közben is, sőt akár lehet az oka egy szakításnak. Ahelyett, hogy kergeted az új izgalmakat, inkább gondold át, mit szeretnél egy párkapcsolattól igazán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top