Család

Ennyivel emelkedik az átlagnyugdíj jövőre

Nagyjából egy színházjegy árával kapnak többet majd a nyugdíjasok 2019-ben.

Ha minden, a nyugdíjasok számára kifizetett ellátást figyelembe veszünk, akkor az átlagnyugdíj ma már 130 500 forintra rúg. A jövő évi prognózis alapján ezt 2019-ben további 2,7 százalékkal fogják emelni a költségvetési törvényjavaslat elfogadása esetén. Ezzel az átlagnyugdíj 3500 forinttal, 134 ezerre nő majd – derült ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Sneider Tamás jobbikos képviselő kérdésére adott válaszából.

Az eredeti kérdés egyébként az volt: milyen lépéseket kíván tenni Kásler Miklós emberminiszter annak érdekében, hogy a férfiak számára is elérhető legyen a méltóságban megélt nyugdíjas lét? Kásler helyett Rétvári felelt, akinek válaszából az is kiderült, hogy a nők esetében bevezetett 40 év munkaviszony után elérhető kedvezményes nyugdíj elsősorban családpolitikai intézkedés. A férfiak esetében pedig – bár az államtitkár ezt konkrétan nem írta le, de a jelek szerint – minden maradhat úgy, ahogy jelenleg is van.

Forrás: Mfor.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top