Család

Letartóztattak egy iráni tinit, mert táncos videókat töltött fel az Instagramra

A tinilány csak azt tette, amit millió más kortársa is megtesz a közösségi oldalakon. Iránban azonban ezért letartóztatás jár.

Az iráni Maedeh Hojabri nagyjából 300 posztot tett közzé az Instagram-oldalán, melyek között olyan videók is szerepeltek, melyeken a 18 éves lány a saját hálószobájában táncol, számos felvételen a kötelező fejkendő nélkül.  

A tinit letartóztatták tettéért.

Maedeh Hojabri (Instagram) 

A lány péteken az egyik iráni állami televízió műsorában nyilvánosan elismerte, hogy a videókkal megszegte az erkölcsi normákat. Hozzátette, hogy nem ez volt a célja, csupán több követőt szeretett volna gyűjteni. Hogy ezeket a kijelentéseit  kényszer alatt tette-e, azt nem lehet tudni.

Az iráni rendőrség közölte, hogy  a jövőben számos hasonló oldalt fognak leállítani, az igazságszolgáltatás pedig magához az Instagramhoz való hozzáférés blokkolását akarja elérni. Az országban egyébként már számos közösségi oldalt blokkoltak, többek között a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top