Család

Sztrájk jöhet a cafeteria leépítése miatt

Kétmillió embernek csökkenhet a jövedelme, ha megemelik a cafeteria adóját, és a munkáltatók nem adják többé a juttatásokat.

Sztrájk vagy országos demonstráció is jöhet, ha a parlament elfogadja a cafeteria-rendszer megnyirbálásáról szóló javaslatot. Több szakszervezet is erre készül – közölte az RTL Klub Híradója.

Az ellen tiltakoznak, hogy a kormány jelentősen meg akarja emelni például az Erzsébet-utalvány vagy a lakástámogatás adóját. A szakszervezetek szerint emiatt 2 millió embernek csökkenne a jövedelme, van, akinek évente 90 ezer forinttal.

Az átlagosan havi 100 ezer forintot kereső bölcsődei dolgozók egyetlen juttatása az önkormányzattól a kedvezményes munkahelyi étkezés, de jövőre ez is megszűnhet. Erre számítanak a könyvtárosok, múzeumi dolgozók is, akiknek szintén jól jön a havi pár ezer forintos étkezési utalvány.

Mint arról beszámoltunk, az adótörvény módosítása megszüntetné szinte az összes cafeteriaelem adómentességét, így a cégeknek nem éri majd meg semmilyen béren kívüli juttatást nyújtani. Csak a SZÉP-kártya marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top