Család

Három év felfüggesztettet kapott Szilágyi István fia apja megveréséért

Részegen bántalmazta az idős színészt.

A Fővárosi Törvényszék kiadott egy közleményt, miszerint július 3-án másodfokon az elsőfokú ítéletet helybenhagyva két év – végrehajtásában három évre felfüggesztettszabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki ittas állapotban bántalmazta idős édesapját.

Bár a közleményben csak monogramok szerepelnek, a színész apára tett utalásból és a körülmények leírásából az Index szerint valószínűsíthető, hogy Szilágyi István fiáról van szó.

A közlemény szerint a vádlott együtt lakott idős szüleivel, de „80 éves színész apjával” 2016 decembere óta nézeteltérései voltak lakhatási problémák, valamint korábbi sérelmek miatt. A vitákat általában a vádlott kezdeményezte, „többnyire ittas állapotban”. 

2017 júniusában egy délután a vádlott egy üveg bor elfogyasztása után ismét felelősségre vonta édesapját, majd közepes erővel arcon ütötte őt. Az apa kérte a fiát, hogy ne így beszéljék meg a dolgaikat, és ne bántsa őt, de a fia folytatta: az arcán és a mellkasán összesen 10-15 alkalommal megütötte őt, ezzel 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozva.

Az elsőfokú bíróság a bizonyítási eljárás alapján megállapította, hogy a vádlott szándékosan bántalmazta az idős kora miatt megromlott egészségi állapotban lévő édesapját. A másodfokú bíróság mindenben egyetértett az elsőfokú ítélettel, és azt helybenhagyta. A határozat jogerős.

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top