Család

Nem mondták meg a nevelőanyának, hogy meghalt a gyerek

Nevelőszülője fél évvel Gitta halála után tudta meg, hogy a gyerek meghalt. A gyerekotthonból azt mondták, nem volt kötelező tájékoztatást nyújtaniuk.

Molnár Gézáné az orvosok javaslatára két éve adta gyerekotthonba nevelt lányát, Gittát. A kislány akkor hatéves volt, és súlyos beteg: epilepsziás, vízfejű, látássérült és kétoldali bénult is volt. Vér szerinti szülei születésekor magára hagyták, azóta Molnárné gondoskodott róla, de a gyerek gyomor- és bélproblémái miatt az orvosok azt javasolták, ne nevelje otthon Gittát, olyan súlyos táplálkozási nehézségei lesznek.

A dombrádi nő azt mondja, fel volt készülve rá, hogy a gyerek meg fog halni, de vállalta volna, hogy az utolsó percekig ő neveli. Ehhez képest a gyermekotthonban azt kérték, ne látogassa a kislányt, nem tájékoztatták az állapotáról sem. Molnárné nemrég tudta meg, hogy Gitta fél éve meghalt. A TV2 megkereste a gyerekotthont, azt mondták nekik, ők gyakorolták a nevelői jogokat, ezért másnak, így Molnárnénak sem voltak kötelesek tájékoztatást adni. A csatorna által megkérdezett családjogi ügyvéd szerint ez jogellenes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top