Család

Négy speciális igényű gyermeket nevel az egyedülálló apuka

És éppen egy ötödik gyerek örökbefogadásán gondolkodik.

A  brit állampolgároknak odaítélt nemzeti kitüntetésben részesülő 33 éves  Ben Carpenter négy, speciális igényű örökbe fogadott kisgyerek édesapja. Joseph, Lilly, Ruby és Jack tartós fogyatékkal élnek, egyikük autizmussal, másikuk Down-szindrómával és félig vakon, illetve siketen született. A fiatal, homoszexuális férfinél azonban szerető családra leltek. 

Ben valószínűleg a legfiatalabb szingli szülő, hiszen  21 évesen fogadta örökbe első gyermekét. Azóta három másik, addig állami gondozásban cseperedő kisgyermek is nála lelt otthonra, és Ben most egy ötödik gyermek befogadásán gondolkodik. Ezenkívül pedig leendő örökbe fogadó szülőkkel osztja meg gyermeknevelési tapasztalatait.

Amikor örökbefogadásról van szó, mindenki előtt az Angelina Jolie vagy Madonna által örökbe fogadott gyermekek képe lebeg először. Csakhogy a valóságban a nevelő szülőkhöz kerülő gyerekek többsége négyéves kor felett van, gyakran speciális szükségletekkel

– mondta Ben, aki pozitív és negatív tapasztalatait egyaránt megosztja a leendő szülőkkel.

Jó szolgálataiért részesül hamarosan állami kitüntetésben.

(Forrás: Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top