Család

Nyugdíjemelés: 5 forinttal kap többet havonta a szatymazi nyugdíjas

Alig hitt a szemének a szatymazi nyugdíjas, amikor meglátta a nyugdíjemelésről szóló államkincstári határozatot. Rácz László mostantól 5 forinttal magasabb nyugdíjat kap.

Nevetségesen alacsony nyugdíjemelésről számol be a Délmagyar. A lap bemutatja a szatymazi Rácz Lászlót, aki nemrég levelet kapott a Magyar Államkincstártól. László sejtette, hogy a nyugdíjemeléssel kapcsolatos határozatot hozta meg a postás, ugyanis feleségének nemrég 28 ezer forinttal emelték meg a nyugdíját.

László úgy remélte, hogy ő is hasonló összegű emelésben részesül majd, amit előre oda is ígért a feleségnek. A 74 éves rokkantnyugdíjas öröme addig tartott, amíg a borítékot kibontotta, ugyanis a határozat szerint csak 5 forinttal emelték a nyugdíját.

„Amikor kibontottam a borítékot, akkor jött a hatalmas csalódás. A tárgy valóban nyugdíjnövelés visszamenőleges megállapítása, de mint írták, a központi nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv a saját jogú nyugdíjasként egy korábbi időszakban elért kereseteim alapján január 1-jétől havi öt forint nyugdíjemelkedést állapított meg. A visszamenőlegesen járó nyugdíjnövelés 70 forint. Hirtelen szóhoz se tudtam jutni. Annyit mondtam nekik magamban, egyem meg a szíveteket, csoda, hogy traktor nélkül fel tudjátok emelni ezt a hatalmas összeget” – mesélte a Délmagyarnak Rácz László.

A hobbiból szakácskodó férfi a 4 oldalas határozat hivatalos szövege szerint nyugdíjasként munkát vállalt, ami így befolyásolta a nyugdíjemelés mértékét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top