Család

Ez a kínai főiskola megtanít tökéletes feleséggé és anyává válni

A nemzet régi dicsőségének visszaállítása a Kínai Kommunista Párt célja, melyben a nők hagyományos szerepe is benne foglaltatik természetesen.

A gondolat Hszi Csin-ping kínai elnökhöz köthető, aki új korszakot szeretne, vagyis tulajdonképpen a régit kívánja megerősíteni. Ebbe beletartozik többek között az elnöki cikluskorlátok eltörlése vagy a nők „hagyományos” szerepének a visszaállítása.

Forrás: ThinkstockPhotos

A kommunista párt azt akarja, hogy a nők képzettek legyenek, ugyanakkor a zsugorodó népesség miatt fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy legfontosabb szerepük mégiscsak feleségnek és anyának lenni, míg a férfiakat arra ösztönzik, hogy az otthonukon kívül biztosítsanak megélhetést a családjuknak.

A kommunista párt attól tart, hogy az iskolázott nők nem a házasságot és a gyerekvállalást választják, ezért tanfolyamokon segítik és bátorítják a nőket abban, hogy háziasszonyi szerepet vállaljanak.

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top