Család

Fél napig nem szóltak a szülőknek, hogy fiuk a kórházban haldoklik

A 32 éves férfi méhcsípéstől kapott allergiás rohamot. Senki sem tudta, hogy allergiás.

Méhcsípésbe halt bele egy 32 éves férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ti­szalúcon. Mivel korábban sohasem csípte meg méh, nem tudták, hogy a férfinak súlyos allergiája van. A tragédia akkor történt, amikor egy méhész ismerősének segített felpakolni néhány kaptárt egy kocsira, és az egyik méhkas megbillent. A férfit négy méh csípte meg, és pillanatokon belül allergiás rohamot kapott. Az elhunyt férfi, Béla édesanyja a lapnak azt mondta: fél napig senki sem értesítette őket arról, hogy fiuk a kórházban haldoklik – írja a Bors.

Először a gyomrát és a kezeit fájlalta, magának próbálta kiszedni a fullánkokat, aztán összeesett. Levegőért kapkodott, pokolian szenvedhetett, a fűcsomókat marta a földön kínjában. Béla barátjának a szülei is ott voltak a balesetnél, azt mondják, késett a mentő, de kiderítettem: a csípés után csak húsz perccel értesítették az ügyeletet. Kétszer élesztették újra a helyszínen, nagy nehezen visszahozták a keringését, de úton a kórházba örökre lecsukta a szemét

– mesélte a balesetről a gyászoló édesanya, aki éppen egy pszichológiai képzésen volt, amikor értesítették a balesetről. Elmondása szerint teljesen sokkolta a hír: „Azt sem tudtam hirtelen, mihez kezdjek. A miskolci kórházba érve derült ki, hogy már előző este bevitték, de minket erről senki nem értesített! Béci az intenzíven feküdt, ahol közölték: már soha nem fog felébredni.” Fia végül két napig bírta az intenzíven, hétfőn aztán a szervezete feladta a küzdelmet. Édesanyja szerette volna felajánlani a szerveit, de semmije sem maradt épségben.

Az édesanya most ügyvédet fogadott, és bízik benne, hogy a rendőrség kideríti, történt-e bármilyen mulasztás. A lap úgy tudja, a fiú a rakodásnál nem viselt védőruhát, de a rendőrök még vizsgálják a baleset körülményeit. Béla családját emellett az is nagyon bántja, hogy a méhész család nem értesítette őket azonnal a történtek után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top