Család

Kivette fiait az iskolából, miután megbüntették őket frizurájuk miatt

Az anya szerint a tanárok megsértették fiai emberi jogait, amikor megbüntették őket felnyírt hajuk miatt.

Terri Lea Wilson a nemrég történt incidens után azonnal kivette mindkét oda járó gyerekét az angliai Kingswood Academyből. A tanárok azért különítették el Wilson fiait, Leroyt és TJ-t, mert  túl extrémre vágták a frizurájukat, ez pedig nem felel meg a szigorú iskolai szabályzatnak. A tanárok felszólították az anyát, hogy változtasson a gyerekek haján, de ő másnap ugyanazzal a frizurával küldte őket az iskolába, így ellenkezve. Ekkor újra elszigetelték a fiúkat társaiktól, mire Lea úgy döntött, kiveszi őket.

„Ez egy normális frizura a fiúk számára, de az iskola azt mondta, hogy le kell vágni a hajukat, mert ha nem, számolniuk kell a következményekkel. Semmi rosszat nem tettek, így szerintem ennek következményei sem lehetnek. Másrészt nem kényszeríthetek két kamaszt arra, hogy olyan frizurájuk legyen, amilyenre nem vágynak. Végül úgy döntöttem, kiveszem őket az iskolából.”

Az iskola szóvivője ezt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

„Az iskolai egységes uniformist tekintve, beleértve a diákok frizuráját is, a legmagasabb elvárásokkal viseltetünk, melyeket egyértelműen meg is fogalmaztunk a honlapunkon is olvasható iskolai szabályzatban. Azok a diákok, akik nem felelnek meg az előírásoknak, hazamehetnek, hogy megoldják a problémát, ha éppen nem különítik el őket. A 804 tanulóból 801 rendszeresen megfelel az elvárásoknak.”

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top