Család

Új módszer szerint tanítanak 60 iskolában szeptembertől, indul az „élménysuli”

Hogy szerencsések-e annak a hatvan iskolának a diákjai, akik szeptembertől egy kísérleti program szerint tanulnak tovább, még nem tudni, viszont az új módszertan neve alapján akár azok is lehetnek.

„Élménysuli” néven indul kísérleti program hatvan magyarországi iskolában több hazai egyetem és az Oktatási Hivatal részvételével. A hivatalosan Komplex alapprogramnak nevezett módszer a tervek szerint 2021-re már a közoktatási intézmények felében, ezerötszáz iskolában lesz bevett gyakorlat.

Az új rendszer a diákok együttműködésére épít, mert végre rájöttek, hogy sokkal motiváltabbak a gyerekek, ha aktívan és közösségben tanulnak. A változások a tanítási-tanulási stratégiában jelennek meg; leginkább óraszervezési módokról van szó, amelyekkel az élményalapú tanítás megvalósítható – írja a programról a Magyar Idők.

A program sikerét a pedagógusok továbbképzésében látják, így minden tanárnak részt kell vennie majd két alapozó képzésen. Az első csoport hamarosan végez, így nyílik lehetőség a kísérleti projekt elindítására 60 hazai iskolában.

Az „élménysuli”-program mellett a következő tanévben a digitális tankönyvek fejlesztése, illetve a Nemzeti Alaptanterv átdolgozása is a kiemelt feladatok közé tartozik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top