Család

„Ez az utolsó nyár, amit biztosan a gyerekeimmel töltök, és megszakad a szívem”

Őszinte és megható vallomás egy anyukától, aki 18. nyarára készül a gyerekeivel.

„Mondják, hogy egy szülőnek összesen tizennyolc nyara van a gyerekeivel. Nekünk ez a mostani lesz a 18. A felismerés pedig, hogy talán ez az utolsó közös nyarunk a gyerekekkel, elvégre ezután főiskolára, egyetemre mennek, és a nyári szünetben talán haza sem jönnek, jeges ökölként markolt a szívembe, most pedig azon gondolkodom, hogyan telhetett el ez a sok-sok év ennyire észrevétlenül” – kezdi megható Facebook-posztját Heather Duckworth.

A bloggerként dolgozó anyuka azt mondja, azután kezdett ezen gondolkodni, mikor valamelyik nap, a munkából hazaérve egy sor cipőt talált a verandán. „Mindig így volt ez az elmúlt években. Ezek a cipők nemcsak arról árulkodtak, hogy a gyerekeim otthon és biztonságban vannak, hanem arról is, hogy a ház tele van velük egykorú gyerekekkel, kamaszokkal, akik elfoglalják a kanapét, a medencét, a tévét, de még a konyhát is. A cipők a ház előtt azt jelentették, hogy azon a bizonyos napon az otthonunk lett a gyereksereg főhadiszállása.”

Heather posztjában őszintén ír arról, hogy az utóbbi években többször is kiborult azért, mert elege lett a gyereksereg okozta felfordulásból. „Idén akkor is tartom majd a szám, ha a fene fenét eszik” – jelenti ki, majd hozzáteszi, igyekszik minden pillanatát kiélvezni annak, hogy a gyerekei otthon vannak. „És ha ez azzal jár, hogy el kell viselnem egy rakás kamaszt is, boldogan megteszem. Magamba szívom a nevetésüket, és egy percig sem hagyom, hogy beszippantson a szomorúság, amit az idő múlása miatt érzek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top