Család

Tedd zsebre, és irány a napsütés!

Rengeteg naptejet, napolajat, napozószert kipróbáltam már. Nem akarok a tesztelésről cikket írni, inkább csak egy számomra újdonságnak számító napozót vennék górcső alá.

A gyerekeim sulisok. Még elég kicsik (alsósok), így a bőrük is elég érzékeny. Nagyon komoly fejtörést okozott, hogy hogyan védjem meg őket a gyönyörű nyári időjárás káros hatásaitól. Egyik kirándulás éri a másikat, vagy szinte egész nap az udvaron játszanak. A nyár pedig tombol. UVA- és UVB-sugarak kereszttüzébe pedig nem szívesen engedem a gyerekeimet.

Gondos anyukaként indulás előtt mindennap lekenem a kicsik érzékeny bőrét naptejjel. Fontosnak tartom a bőrük védelmét. Bármennyire is jó minőségű és magas faktorszámú krémet is használok, azért előbb-utóbb újra kellene őket kenegetni. Nem azért, hogy hosszabb legyen a védelem, hanem mert az újabb réteg krém segít fenntartani a már meglévőt.

Nálunk már a reggeli bőrvédelem is apró harcok árán valósul meg, mert hát nem igazán kedvelik a zsíros krémeket, a sprayváltozatra pedig nyafognak, hogy hideg. (A sprayt csak a strandon fogadják el, de abból is csak a színezettet.) Na, hát erre kellett nekem egy megoldás.

Pár napja megláttam az egyik drogériában egy új kiszerelésű napozót. A Nivea Gyermek golyós napozója ott mosolygott a polcon. Úgy gondoltam, egy próbát megér.

Hát a gyerekeim oda voltak tőle. Annyira tetszett nekik, hogy csak végiggurítjuk a testükön, és már kész is. Nem kell belemasszírozni, nem kell hosszasan szétkenni, nem kell kézzel belenyúlni…

Az én 7 és 8 éves gyermekeim számára a legideálisabb az 50 feletti fényvédő faktoros termék. A gyerekeknél legalább 30 , vagy ideális esetben inkább 50+ faktoros védelmet kell alkalmazni.  Fontos a megfelelő napvédelmi termékek használata azon testrészek esetében, amelyeket nem lehet kellően megvédeni a ruházat segítségével. Mivel a gyerekek bőre csak néhány percig képes megvédeni magát az UV-sugárzástól, ezért mindig ügyelni kell a napvédelemre, ha a kicsik a napon szeretnének lenni.

A Nivea – Gyermek golyós napvédő 50+ faktorszámmal rendelkezik. Ráadásul az 50 ml-es kiszerelésnek köszönhetően elfér akár a zsebben. De ami a legfontosabb, a gyerek zsebében is elfér, és még hajlandó is használni. Olyan nekik, mint egy játék. A tanító néni mesélte a kirándulás után, hogy a gyerekem óránként végiggörgette a golyós napvédőt a kis pofiján és a karján, amit nem védett ruha az erős napsütéstől.


Gyerekjáték a gyermekek bőrének védelme a naptól

Tedd zsebre az 50+ fényvédő faktoros Gyermek golyós napozót!
Kend be a gyermeked arcát és testét naponta többször is napvédővel!
Tartsd árnyékban a gyermek fejét sapkával és nyakat takaró ruházattal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top